Van MOETEN naar WILLEN

Van moeten naar willen

Waarom moeten we altijd zo veel van ons zelf?

We leggen ons zelf heel veel op en die druk die wordt alsmaar groter. We moeten sociaal zijn, we mogen geen NEE zeggen en willen ook geen afspraken afzeggen, want straks missen we nog iets en we willen niemand kwetsen.

We moeten werken, omdat we geld nodig hebben. We moeten gezond leven. We moeten er modieus bij lopen. We moeten op vakantie. We moeten bewegen. We moeten altijd in de doe-stand staan en zo kan ik nog wel even doorgaan.

WE MOETEN HELEMAAL NIKS!

Ik had het altijd over moeten. Ik moet dit, ik moet dat. Mén en wat voelde ik een druk, elke dag weer.

Gelukkig kwam daar het moment dat ik leerde om van moeten een willen te maken.

Maak van moeten een willen

Ik wil werken, ik wil bewegen, ik wil gezond leven, ik wil wandelen, ik wil fietsen, ik wil naar de sportschool, ik wil gezond eten, ik wil vanavond naar dat gezellige feestje, ik wil nieuwe kleren.

En wil je dit dan ook echt? Zo ja, doe het dan en zo nee, stop er dan ook mee en doe het niet.

Door er ‘ik wil’ van te maken, haal je er de druk van af en dat klinkt zoveel fijner.

Waarschijnlijk zeg jij ook elke ochtend weer: ‘ik moet herstellen van mijn burnout of ik moet weer energie hebben’. Dit werkt alleen voor geen meter, waardoor je dag in dag uit het zelfde doorstaat.

Zeg nu maar eens tegen je zelf: ‘ik wil herstellen van mijn burnout of ik wil weer meer energie hebben’. Voel je het verschil?

Door het altijd maar moeten van je zelf, raak je opgebrand

Door elke keer zoveel druk te ervaren, beleef je ook geen plezier meer, omdat jij het allemaal maar moet van je zelf. Als je alles, maar moet, kan het ook betekenen dat je het met tegenzin doet en dat vreet energie, wat er toe kan leiden dat jij ziek raakt, opgebrand.

Hoe vaak zeg jij ‘ik moet’?

Moet jij altijd van je zelf door als je ziek bent? Je kunt je zelf ook vragen: ‘wil ik doorgaan terwijl ik nu ziek ben?’

Let er maar eens op hoe vaak je zegt dat je iets moet.

Moet jij ook altijd zo veel van je zelf?

 

De Burnout | Herstellen van Burnout

Chantal van der Leij

Chantal is oprichter van De Burnout. Zij inspireert jou om stap voor stap succesvol te herstellen van jouw burnout. Chantal houdt van wandelen met de honden, tuinieren, koken, lezen en is dol op alles wat met mindset te maken heeft.

Volg De Burnout

Online programma's

Ontdek de DIY online programma’s van De Burnout om stap voor stap succesvol en krachtig te herstellen van jouw burnout

Rust & ontspanning voor meer energie

 Rust & Ontspanning, voor meer energie

Herstellen van burn-out

Krachtig herstellen van burnout

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*