Burn-out en geen energie

Burnout en geen energie

Burnout en geen energie

Voordat je burnout is ontstaan ben jij al behoorlijk over je grenzen heen gegaan. Je hebt niet naar de lichamelijke en mentale signalen geluisterd. Misschien ken je de signalen wel helemaal niet en denk jij bijvoorbeeld dat het normaal is om regelmatig hoofdpijn te hebben. Het kan zijn dat jij je dit al van jongs af aan hebt aangeleerd, om altijd maar door te gaan. Ook al heb je bijvoorbeeld hoofdpijn. Misschien is het je ook wel aangeleerd om altijd door te gaan, ziek of niet ziek, op bed liggen of rust nemen ‘doen we niet aan’.

Hierboven noem ik een aantal voorbeelden, maar voor iedereen is vaak een andere reden waarom er een burnout ontstaat. Over het algemeen heeft het wel te maken met grenzen die overschreden worden.

Wat zorgde bij mij voor een extreem laag energieniveau in mijn burnout?

Ik zei altijd ‘mijn energielevel staat op -20’ en het lijkt wel of ik er helemaal niet meer uit kom. Wat ik ook deed, ik bleef super moe.

Ik ging wandelen, handwerken, puzzelen, veel slapen, rusten op de bank en eigenlijk zo min mogelijk doen. Waar ik alleen niet bij stil stond was dat ik een hele negatieve gedachte had en dat ik dit ook had tijdens het wandelen of bij andere activiteiten. Dit zorgde er de hele tijd voor dat ik continue moe bleef.

Mijn energielevel ging soms meer achteruit dan vooruit. Ik zoog mij zelf namelijk leeg door die negatieve gedachten.

Ik was bijvoorbeeld tijdens het wandelen met mijzelf in gesprek en dan vroeg ik mij af of ik dit wel aan kon, was het niet te veel wat ik deed, maakte ik het niet erger of ging ik niet te ver. Dit zijn één van de zinnetjes waarmee ik mijn burnout nog zwaarder maakte dan deze al was.

Zoeken, zoeken, zoeken naar meer energie

Tijdens mijn 5 burnouts in die 15 jaar tijd was ik elke keer weer op zoek geweest naar mogelijkheden om weer meer energie te krijgen. Het is een beste zoektocht geweest, dat kan ik niet ontkennen, maar gelukkig heb ik de tools gevonden en deze heb ik dan ook verwerkt in het online programma ‘Rust en ontspanning voor meer energie’

Alles wat mij hielp om weer energie te krijgen heb ik uitgewerkt in het online programma.

Meer energie dan ooit te voren

Mijn energie groeit nog elke dag en ik heb dan ook nog nooit zoveel energie gehad in mijn leven. Ik ben dan ook mega blij dat ik de tools heb gevonden om sneller en meer energie te krijgen tijdens, maar ook vooral nu na mijn burnout.

Ik weet dan nu ook dat ik door deze tools die ik met je zal delen in het online programma Rust en Ontspanning voor meer Energie, dat ik nooit weer een burn-out of een terugval zal krijgen.

Blijft jouw energielevel ook zo laag of gaat deze de hele tijd op en neer?

De Burnout | Herstellen van Burnout

Chantal van der Leij

Chantal is oprichter van De Burnout. Zij inspireert jou om stap voor stap succesvol te herstellen van jouw burnout. Chantal houdt van wandelen met de honden, tuinieren, koken, lezen en is dol op alles wat met mindset te maken heeft.

Volg De Burnout

Online programma's

Ontdek de DIY online programma’s van De Burnout om stap voor stap succesvol en krachtig te herstellen van jouw burnout

Rust & ontspanning voor meer energie

 Rust & Ontspanning, voor meer energie

Herstellen van burn-out

Krachtig herstellen van burnout

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*