Burn-out & Oorzaken

Burnout & oorzaken

Wat zijn de oorzaken van een burn-out?

Burn-out door werk en / of privésituatie?

Dat je door je werk een burn-out kunt krijgen, dat klopt gedeeltelijk wel en niet. Je hebt allemaal wel eens stress op het werk of een deadline, maar als je dan ook eens in de privésituatie stress of druk hebt of niet gelukkig bent dan is de kans groot dat je een burn-out krijgt.

Burn-out door persoonlijkheid?

Het kan ook zo zijn dat je helemaal geen burn-out hebt of krijgt door je werk, maar door hoe en wie bent. Ga jij altijd maar door en neem jij nooit eens tijd voor je zelf of heb jij geen activiteiten waarbij jij kunt ontspannen dan kun je een burn-out krijgen.

Oorzaken burn-out

  • Geen grenzen aangeven

Als jij altijd al over je grenzen heen bent gegaan, weet jij waarschijnlijk niet eens wat jouw grenzen zijn. Totdat je een burn-out krijgt, want dan geven je lichaam en geest continue aan wat jouw grenzen zijn.

  • Geen NEE kunnen zorgen

Je wilt iedereen het naar de zin maken en wilt niemand kwetsen. Je wil je ook niet schuldig voelen, omdat je liever NEE zegt. Je wil door iedereen aardig gevonden worden, maar je zelf vergeet je hierin volledig.

  • Geen goede voeding

We denken allemaal heel erg licht over voeding, maar dit is samen met mindset echt heel erg belangrijk om in balans te zijn en je energierijk te voelen.

  • Geen tot weinig beweging

Hoe minder je beweegt, hoe stijver je wordt, je gewrichten en spieren worden gevoelig, maar wat we hier vaak vergeten is dat beweging heel erg fijn is om je hoofd even leeg te maken. Dat geeft rust en ontspanning en zorgt voor een goede balans.

  • Stress

Overal waar te voor staat is niet goed en dat geldt ook bij te veel stress. Loop je al langere tijd met te veel stress en heb je geen ontspanning meer dan kan dit een oorzaak zijn voor een burn-out.

  • Onzeker zijn / geen zelfvertrouwen

Ben jij altijd al onzeker dan ben je nooit volledig ontspannen. Je ervaart dan veel druk en dit is erg vermoeiend voor je mindset en kan je op den opbranden

  • Negatieve mindset

Heb jij bij alles wat je doet in je leven een negatieve mindset dan zuigt dat jou leeg.

Staat jouw oorzaak er niet bij?

Er zijn vele oorzaken van een burn-out. Het kan daarom voorkomen dat de oorzaak van jouw burn-out hier niet tussen staat.

Herken jij je in de oorzaken die hier zijn genoemd?

In het online programma ‘Krachtig herstellen van burnout’ leer ik je hoe je kunt omgaan met de oorzaak / oorzaken van jouw burnout. Meer info hierover kun je hier vinden.

De Burnout | Herstellen van Burnout

Chantal van der Leij

Chantal is oprichter van De Burnout. Zij inspireert jou om stap voor stap succesvol te herstellen van jouw burnout. Chantal houdt van wandelen met de honden, tuinieren, koken, lezen en is dol op alles wat met mindset te maken heeft.

Volg De Burnout

Online programma's

Ontdek de DIY online programma’s van De Burnout om stap voor stap succesvol en krachtig te herstellen van jouw burnout

Rust & ontspanning voor meer energie

 Rust & Ontspanning, voor meer energie

Herstellen van burn-out

Krachtig herstellen van burnout

1 Comment

  1. Phoe. Gezond eten zat bij mij wel goed, net als genoeg bewegen. Maar verder vind ik veel herkenning.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*